Studená šťovíková polévka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Okurky nakládané
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 600 g Šťovík
  • 600 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 194 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1380 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 167.8 mg
  • Draslík 748.7 mg
  • Vláknina 3732 mg
  • Vitamín A 3732 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šťovík opláchneme, necháme okapat a pokrájíme na jemno. Jarní cibulky, okurky a kopr krájíme na drobno. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, rozpůlíme. Žloutky rozetřeme, bílky nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Šťovík vložíme do vroucího vývaru, vaříme zhruba 8 minut. Poté vývar přecedíme do čistého hrnce, šťovík i vývar dáme vychladit. Následně vmícháme cibulky, okurky, bílky a utřené žloutky, zašleháme smetanu a kopr. Polévku ochutíme solí a cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu