Studená šťovíková polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 194 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 12 g
- Sodík 1380 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 167.8 mg
- Draslík 748.7 mg
- Vláknina 3732 mg
- Vitamín A 3732 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šťovík opláchneme, necháme okapat a pokrájíme na jemno. Jarní cibulky, okurky a kopr krájíme na drobno. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, rozpůlíme. Žloutky rozetřeme, bílky nakrájíme na kostičky.
-
2
Šťovík vložíme do vroucího vývaru, vaříme zhruba 8 minut. Poté vývar přecedíme do čistého hrnce, šťovík i vývar dáme vychladit. Následně vmícháme cibulky, okurky, bílky a utřené žloutky, zašleháme smetanu a kopr. Polévku ochutíme solí a cukrem a podáváme.