Zahuštěná špenátová polévka s vejci
Suroviny
- 600 g Špenát listový čerstvý
- 30 g Mouka pšeničná hladká
- 40 g Máslo čerstvé
- 40 g Máslo čerstvé
- 250 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 310 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 25 g
- Sodík 312 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 191.4 mg
- Draslík 752.6 mg
- Vláknina 6053.7 mg
- Vitamín A 6053.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.7 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špenát očistíme, opláchneme a nasekáme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme na jemno. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostky.
-
2
Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku.
-
3
Na másle zpěníme cibuli, přidáme špenát, promícháme, osolíme, opepříme a zalijeme vodou. Vaříme na mírném plameni. Po 10 minutách do polévky zašleháme jíšku a za občasného míchání vaříme ještě 20 minut. Poté do polévky vmícháme smetanu, petrželovou nať a prohřejeme.
-
4
Polévku podáváme s vejci.