Smetanová špenátová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Celer bulvový
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mrkev kořen
  • 600 g Špenát listový čerstvý
  • 50 g Petržel kořen
  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 306 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 163 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 98.4 mg
  • Draslík 629.3 mg
  • Vláknina 6927.7 mg
  • Vitamín A 6927.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.9 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenát očistíme, opláchneme a nasekáme na jemno. Kořenovou zeleninu oloupeme a nahrubo nastrouháme, česnek utřeme se solí. Starší rohlíky nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle.

  • 2

    Kořenovou zeleninu zpěníme na másle, zasypeme moukou a usmažíme světlou jíšku. Poté vmícháme špenát, česnek, rozředíme vodou a na mírném plameni vaříme zhruba 20 minut. Do hotové polévky vmícháme smetanu, ve které jsme rozšlehali žloutek, a jen prohřejeme, nevaříme.

  • 3

    Polévku podáváme s krutony.

Komentáře k receptu