Zahuštěná hovězí polévka s červenou řepou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 27 g
- Sodík 348 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 90 mg
- Draslík 877.7 mg
- Vláknina 9411.4 mg
- Vitamín A 9411.4 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme nadrobno.
-
2
Hovězí maso uvaříme v tlakovém hrnci doměkka, maso vyjmeme a nakrájíme na kostičky. Červenou řepu zakapeme octem a na másle udusíme trochou vývaru doměkka.
-
3
V mezičase z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zašleháme do ní scezený vývar a na mírném plameni za občasného míchání vaříme zhruba 15 minut. Poté do polévky vmícháme řepu, maso, sůl, pepř a 5 minut povaříme. Před podáváním do polévky vmícháme petrželovou nať.