Květáková polévka od babičky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 199 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 15 g
- Sodík 161 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 37.3 mg
- Draslík 255.2 mg
- Vláknina 4144.8 mg
- Vitamín A 4144.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák očistíme, zbavíme listů a rozebereme na růžičky, kroupy propláchneme studenou vodou. Sýr nastrouháme, petrželovou nať nasekáme na jemno.
-
2
Do hrnce s vodou vložíme růžičky květáku, kroupy, sůl a na mírném plameni vaříme doměkka. Poté do polévky přidáme máslo, smetanu, pepř a necháme přejít varem. Následně odstavíme, do polévky vmícháme petrželovou nať.