Květáková polévka od babičky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Květák
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 60 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 400 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Kroupy ječné
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 199 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 161 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 37.3 mg
  • Draslík 255.2 mg
  • Vláknina 4144.8 mg
  • Vitamín A 4144.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák očistíme, zbavíme listů a rozebereme na růžičky, kroupy propláchneme studenou vodou. Sýr nastrouháme, petrželovou nať nasekáme na jemno.

  • 2

    Do hrnce s vodou vložíme růžičky květáku, kroupy, sůl a na mírném plameni vaříme doměkka. Poté do polévky přidáme máslo, smetanu, pepř a necháme přejít varem. Následně odstavíme, do polévky vmícháme petrželovou nať.

Komentáře k receptu