Květáková polévka s krutony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 48 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Květák
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Rohlíky bílé
  • 2 špetka Muškátový květ
  • 1 l Voda pitná
  • 1.4 l Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 290 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 777 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 404.4 mg
  • Vláknina 5298.7 mg
  • Vitamín A 5298.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák očistíme, zbavíme listů, uvaříme do poloměkka, scedíme a rozebereme na růžičky. Rohlíky nakrájíme na kostičky, osmažíme na másle. Petrželovou nať nasekáme na jemno.

  • 2

    V hrnci z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, rozšleháme s vývarem, osolíme, okořeníme muškátovým květem a vaříme na mírném plameni zhruba 20 minut. Poté vmícháme růžičky květáku, petrželovou nať a necháme prohřát.

Komentáře k receptu