Květáková polévka s krutony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 290 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 18 g
- Sodík 777 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 24 mg
- Draslík 404.4 mg
- Vláknina 5298.7 mg
- Vitamín A 5298.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák očistíme, zbavíme listů, uvaříme do poloměkka, scedíme a rozebereme na růžičky. Rohlíky nakrájíme na kostičky, osmažíme na másle. Petrželovou nať nasekáme na jemno.
-
2
V hrnci z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, rozšleháme s vývarem, osolíme, okořeníme muškátovým květem a vaříme na mírném plameni zhruba 20 minut. Poté vmícháme růžičky květáku, petrželovou nať a necháme prohřát.