Polévka zelná s brambory a párkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1290 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 43.5 mg
- Draslík 597.9 mg
- Vláknina 6428 mg
- Vitamín A 6428 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelí zbavíme zvadlých a poškozený listů, vykrojíme košťál a nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme nadrobno, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, párky nakrájíme na kolečka, petrželovou nať nasekáme nadrobno.
-
2
Na sádle zpěníme cibuli, vmícháme zelí a dusíme, až zelí změkne. Poté vmícháme mouku a ještě dusíme. Poté do zelí zamícháme vývar, brambory, osolíme a zhruba 20 minut vaříme za občasného míchání. Před závěrem varu vmícháme párky a chvilku povaříme.