Polévka zelná s brambory a párkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 300 g Párky Vídeňské
  • 300 g Zelí hlávkové bílé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 50 g Sádlo vepřové škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 ks Cibule
  • 1.5 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 284 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1290 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 43.5 mg
  • Draslík 597.9 mg
  • Vláknina 6428 mg
  • Vitamín A 6428 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí zbavíme zvadlých a poškozený listů, vykrojíme košťál a nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme nadrobno, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, párky nakrájíme na kolečka, petrželovou nať nasekáme nadrobno.

  • 2

    Na sádle zpěníme cibuli, vmícháme zelí a dusíme, až zelí změkne. Poté vmícháme mouku a ještě dusíme. Poté do zelí zamícháme vývar, brambory, osolíme a zhruba 20 minut vaříme za občasného míchání. Před závěrem varu vmícháme párky a chvilku povaříme.

Komentáře k receptu