Kalamáry s citronem a pepřem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 23 g
- Sodík 144 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 436.9 mg
- Draslík 561.1 mg
- Vláknina 4949.3 mg
- Vitamín A 4949.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.2 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme nastrouhanou citronovou kůru s limetkovou šťávou, olivovým olejem, prolisovaným česnekem, sušeným koriandrem, pepřem čtyř barev a dosolíme.
-
2
Kalamáry (6 ks )rozpůlíme tak, aby vznikly obdélníky, na kterých asi na 3/4 povrchu vytvoříme mřížku. Pak je zamícháme s připravenou směsí, přikryjeme a 30 minut necháme v ledničce odležet.
-
3
Namarinované kalamáry 2-3 minuty grilujeme na barbecue grilu nebo pánvi, začnou-li se okraje rolovat, jsou kalamáry hotové.