Polévka z kysaného zelí s klobásou a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 43 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Klobása Dunajská
  • 600 g Zelí kysané
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 50 g Sádlo vepřové škvařené
  • 200 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Cibule
  • 1 l Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 300 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 164 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 34 mg
  • Draslík 80.5 mg
  • Vláknina 752.6 mg
  • Vitamín A 752.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kysané zelí nakrájíme na kousky, klobásu nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Zelí zalijeme vodou, osolíme, okmínujeme a vaříme. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme klobásu, mouku a zasmahneme. Stáhneme z plamene, vmícháme papriku, zašleháme sladkou smetanu, cukr a vše přilijeme k zelí. Polévku na mírném plameni za občasného míchání vaříme zhruba 20 minut.

Komentáře k receptu