Mikulášské perníčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Cukr moučkový
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 200 g Med včelí
  • 100 g Poleva čokoládová
  • 750 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • 1 kávová lžička Koření perníkové
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Kakao - prášek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1513 kcal
  • Sacharidy 271 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 247 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 134 g
  • Cholesterol 221.5 mg
  • Draslík 172.9 mg
  • Vláknina 14122.5 mg
  • Vitamín A 14122.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce, cukr a máslo utřeme a přidáme med a ostatní suroviny. Vypracujeme těsto, které necháme v lednici pár dní uležet.

  • 2

    Poté vyválíme na plát 3mm a vykrajujeme různé tvary pomocí formiček. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme dozlatova při 150 stupních.

  • 3

    Po vytažení z trouby potřeme rozšlehaným vejcem.

  • 4

    Zdobíme polevou.

Komentáře k receptu