Polévka z předvařeného hrachu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 43 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Hrách žlutý předvařený
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 500 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Rohlíky bílé
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 468 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 136 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 65.7 mg
  • Draslík 7.2 mg
  • Vláknina 1961.1 mg
  • Vitamín A 1961.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek utřeme se solí, rohlíky nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Propláchnutý hrách zalijeme vodou a vaříme zhruba 10 minut.

  • 3

    Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zašleháme ji ke hrachu a vaříme alespoň 15 minut. Poté polévku rozmixujeme, přilijeme smetanu, opepříme, vmícháme česnek a ještě chvilku povaříme.

  • 4

    Mezitím na másle osmažíme pokrájené rohlíky, abychom získali křupavé krutony.

Komentáře k receptu