Smažené rybí krokety
Suroviny
- 150 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 30 g Sardelová pasta
- 100 g Strouhanka
- 500 g Losos - filety
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Vejce slepičí
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Paprika zelená
- 0.2 l Olej fritovací
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 534 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 42 g
- Sodík 437 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 206.9 mg
- Draslík 399.1 mg
- Vláknina 3189.8 mg
- Vitamín A 3189.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lososové filety nakrájíme na kousky a na strojku na maso pomeleme, dáme do misky, rozklepneme celé vejce, přidáme sardelovou pastu, vysypeme scezený hrášek, nasekanou petrželovou nať, drobně nakrájenou zelenou papriku a nasekanou chilli papričku, podle vlastní chuti osolíme, opepříme, podle potřeby přidáme strouhanku a ještě jednou promícháme.
-
2
Z připraveného těsta rukami vytvarujeme kolečka o velikosti kroket.
-
3
Na obalování: Vejce rozklepneme, žloutky dáme stranou, bílky do misky, osolíme, opepříme, vyšleháme na tuhý sníh. Na talíř nasypeme strouhanku.
-
4
Z těsta připravené krokety obalujeme nejprve v tuhém sněhu a potom ve strouhance.
-
5
Olej ve fritovacím hrnci rozpálíme na střední teplotu a připravené rybí krokety smažíme 3 minuty.