Smažené plněné karbanátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Strouhanka
  • 500 g Hovězí maso mleté
  • 100 g Mozzarella
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.13 l Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Olivy bez pecky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 516 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 468 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 174.3 mg
  • Draslík 364.8 mg
  • Vláknina 2443.2 mg
  • Vitamín A 2443.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso položíme do misky, přidáme oloupaný, drobně nakrájený česnek, rozklepneme celé vejce, přimícháme olej, sůl, pepř, přisypeme strouhanku, majoránku, drobně nasekané černé olivy a rukou vypracujeme tuhé těsto, z kterého rukama tvarujeme placičky. Na každou položíme kousek sýra, konce spojíme, dlaněmi vytvarujeme kouli, kterou trochu zmáčkneme. Připravené karbanátky obalujeme.

  • 2

    Obalování: Do 1 nádoby nasypeme strouhanku, do jiné zase mouku, do další rozklepneme celé vejce, přidáme sůl, pepř, koření a všechno spolu vidličkou rozkvedláme. Připravené karbanátky obalujeme nejdříve v hladké mouce, potom v kořeněném vajíčku a nakonec ve strouhance.

  • 3

    Obalené karbanátky pokládáme do rozpáleného oleje ve fritovacím hrnci a smažíme asi tak necelých 5 minut. Ještě horké pokládáme na mělké talíře a s vhodnou přílohou podáváme.

Komentáře k receptu