Smažené plněné karbanátky
Suroviny
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Strouhanka
- 500 g Hovězí maso mleté
- 100 g Mozzarella
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 3 stroužek Česnek
- 0.13 l Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Olivy bez pecky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 516 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 35 g
- Sodík 468 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 174.3 mg
- Draslík 364.8 mg
- Vláknina 2443.2 mg
- Vitamín A 2443.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté maso položíme do misky, přidáme oloupaný, drobně nakrájený česnek, rozklepneme celé vejce, přimícháme olej, sůl, pepř, přisypeme strouhanku, majoránku, drobně nasekané černé olivy a rukou vypracujeme tuhé těsto, z kterého rukama tvarujeme placičky. Na každou položíme kousek sýra, konce spojíme, dlaněmi vytvarujeme kouli, kterou trochu zmáčkneme. Připravené karbanátky obalujeme.
-
2
Obalování: Do 1 nádoby nasypeme strouhanku, do jiné zase mouku, do další rozklepneme celé vejce, přidáme sůl, pepř, koření a všechno spolu vidličkou rozkvedláme. Připravené karbanátky obalujeme nejdříve v hladké mouce, potom v kořeněném vajíčku a nakonec ve strouhance.
-
3
Obalené karbanátky pokládáme do rozpáleného oleje ve fritovacím hrnci a smažíme asi tak necelých 5 minut. Ještě horké pokládáme na mělké talíře a s vhodnou přílohou podáváme.