Fazolková polévka se zeleninou a brambory
Suroviny
- 300 g Brambory
- 50 g Celer bulvový
- 80 g Máslo čerstvé
- 100 g Mrkev kořen
- 250 g Fazolové lusky zelené
- 100 g Petržel kořen
- 150 ml Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 3 ks Cibule
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 67 g
- Sodík 222 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 108.8 mg
- Draslík 642.6 mg
- Vláknina 10728.1 mg
- Vitamín A 10728.1 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazolové lusky očistíme a nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno, syrové brambory a kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky, kopr a petrželovou nať nasekáme najemno.
-
2
V hrnci na másle osmažíme cibuli s kořenovou zeleninou, přidáme fazolky, brambory, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Před koncem varu polévku osolíme, opepříme, stáhneme ze sporáku a zašleháme smetanu, v které jsme rozšlehali 1 žloutek. Polévku už jen prohřejeme a necháme ještě 1/2 hodiny uležet. Před podáváním polévku opět prohřejeme a přidáme bylinky.