Smažené pikantní vepřové kotlety
Suroviny
- 400 g Vepřové kotlety
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Kari koření
- 2 ks Pomeranče
- 0.47 l Olej slunečnicový
- 1 dl Voda pitná
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1288 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 127 g
- Sodík 363 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 69 mg
- Draslík 550.5 mg
- Vláknina 5284.5 mg
- Vitamín A 5284.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.5 mg
- Vitamín E 48.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, nakrájíme na 100 g porce, které osolíme, opepříme, posypeme kari kořením, okraje nařízneme a pod fólii jemně naklepeme. Položíme do fritovacího hrnce a na rozpáleném oleji kotlety smažíme nejdéle 5 minut.
-
2
Omáčka: Do kastrůlku vylijeme vodu, přimícháme vymačkanou šťávu ze 2 pomerančů, přidáme med, škrobovou omáčku, worcesterskou a sójovou omáčku, podle vlastní chuti osolíme, opepříme a na slabém ohni za stálého míchání vaříme až do zahoustnutí omáčky, asi 10 minut. Připravené smažené kotlety rozdělíme podle porcí na talíře, přidáme uvařenou omáčku, vybereme vhodnou přílohu a jídlo servírujeme.