Smažené pikantní vepřové kotlety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřové kotlety
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Kari koření
  • 2 ks Pomeranče
  • 0.47 l Olej slunečnicový
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1288 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 127 g
  • Sodík 363 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 69 mg
  • Draslík 550.5 mg
  • Vláknina 5284.5 mg
  • Vitamín A 5284.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.5 mg
  • Vitamín E 48.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, nakrájíme na 100 g porce, které osolíme, opepříme, posypeme kari kořením, okraje nařízneme a pod fólii jemně naklepeme. Položíme do fritovacího hrnce a na rozpáleném oleji kotlety smažíme nejdéle 5 minut.

  • 2

    Omáčka: Do kastrůlku vylijeme vodu, přimícháme vymačkanou šťávu ze 2 pomerančů, přidáme med, škrobovou omáčku, worcesterskou a sójovou omáčku, podle vlastní chuti osolíme, opepříme a na slabém ohni za stálého míchání vaříme až do zahoustnutí omáčky, asi 10 minut. Připravené smažené kotlety rozdělíme podle porcí na talíře, přidáme uvařenou omáčku, vybereme vhodnou přílohu a jídlo servírujeme.

Komentáře k receptu