Fazolková polévka smetanová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 50 g Celer bulvový
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mrkev kořen
  • 600 g Fazolové lusky zelené
  • 100 g Petržel kořen
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 183 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 634 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 23.8 mg
  • Draslík 435.6 mg
  • Vláknina 6363.6 mg
  • Vitamín A 6363.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na tenčí kolečka, fazolky očistíme a nakrájíme na kratší kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželovou nať nasekáme najemno.

  • 2

    Kořenovou zeleninu s fazolkami vaříme ve vývaru.

  • 3

    Na másle zpěníme cibuli, přimícháme mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou zašleháme do polévky, přidáme česnek, sůl, pepř a provaříme. Před podáváním do polévky vmícháme smetanu a petrželovou nať.

Komentáře k receptu