Polévka s hovězím masem a paprikami
Suroviny
- 200 g Brambory
- 40 g Máslo čerstvé
- 100 g Pórek
- 80 g Rýže loupaná
- 350 g Hovězí maso přední
- 200 g Paprika zelená
- 1.25 ml Voda pitná
- 220 ml Voda pitná
- 40 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 40 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 814 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 72 g
- Sodík 225 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 53 mg
- Draslík 620.2 mg
- Vláknina 6450.5 mg
- Vitamín A 6450.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.7 mg
- Vitamín E 6.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky očistíme, vykrojíme semena a nakrájíme na nudličky, rajčata spaříme, oloupeme, vykrojíme semena a nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Hovězí maso očistíme, nakrájíme na kostičky a na oleji osmažíme. Pórek a cibuli očistíme a nakrájíme na plátky. Rýži udusíme do poloměkka.
-
2
Na másle osmažíme cibuli s rýží, přidáme osmažené maso a zalijeme horkou vodou. Uvedeme do varu a přimícháme brambory a ostatní zeleninu, osolíme, opepříme a vaříme zhruba 30 minut.