Polévka s hovězím masem a paprikami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Pórek
  • 80 g Rýže loupaná
  • 350 g Hovězí maso přední
  • 200 g Paprika zelená
  • 1.25 ml Voda pitná
  • 220 ml Voda pitná
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 40 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 814 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 72 g
  • Sodík 225 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 53 mg
  • Draslík 620.2 mg
  • Vláknina 6450.5 mg
  • Vitamín A 6450.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.7 mg
  • Vitamín E 6.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky očistíme, vykrojíme semena a nakrájíme na nudličky, rajčata spaříme, oloupeme, vykrojíme semena a nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Hovězí maso očistíme, nakrájíme na kostičky a na oleji osmažíme. Pórek a cibuli očistíme a nakrájíme na plátky. Rýži udusíme do poloměkka.

  • 2

    Na másle osmažíme cibuli s rýží, přidáme osmažené maso a zalijeme horkou vodou. Uvedeme do varu a přimícháme brambory a ostatní zeleninu, osolíme, opepříme a vaříme zhruba 30 minut.

Komentáře k receptu