Jablečno-skořicový likér
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 159 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 0 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 38.1 mg
- Vláknina 8811.4 mg
- Vitamín A 8811.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve většího nerezového hrnce nalijeme 700 ml dobře vyčištěné jablečné šťávy a smícháme ji s 300 ml s jablečného destilátu (min. 80% objem.) Do tekutiny přidáme 2 kusy celé skořice, špetku koriandru, 2 špetky zázvoru a 5 kusů badyánu. Hrnec s tekutinou zakryjeme hustým plátnem a pokrývkou. Odložíme na celý týden do chladna a temna.
-
2
Po týdnu tekutinu přefiltrujeme přes hrubý poskládaný filtr. Měly by jsme získat 900 ml tekutiny, kterou osladíme 100 ml invertního cukrového sirupu.
-
3
Pode chuti přidáme kyselinu citronovou. Ke zlepšení konzistence likéru můžeme nakonec přimíchat 50 g suché glukózy.
-
4
Obsah alkoholu v 1 litru likéru je přibližně 20%.