Soljanka houbová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Houby čerstvé
  • 200 g Okurky nakládané
  • 50 g Kapary
  • 40 g Olivy zelené
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 100 g Protlak rajčatový
  • 50 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1.25 l Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 267 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1229 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 29.2 mg
  • Draslík 666.6 mg
  • Vláknina 9086.2 mg
  • Vitamín A 9086.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé houby očistíme a nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nadrobno, okurky na kostičky, olivy rozpůlíme, petrželovou nať a kopr nasekáme na jemno, citron nakrájíme na plátky.

  • 2

    Houby s cibulí zpěníme na másle, přimícháme rajčatový protlak, vlijeme vodu a zhruba 20 minut dusíme.

  • 3

    Do vroucího vývaru vložíme houbovou směs, okurky, kapary, olivy, sůl, bobkový list, pepř a vaříme 20 minut. Před koncem varu do polévky zašleháme smetanu. Do uvařené polévky vmícháme petrželovou nať a kopr. Na talíře položíme plátek citronu a přelijeme polévkou.

Komentáře k receptu