Studená rajčatová polévka s kefírem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 8 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Rajčata
  • 800 ml Mléko kefírové
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 136 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 104 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 357.5 mg
  • Vláknina 3679.5 mg
  • Vitamín A 3679.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme, oloupeme, vykrájíme semena a rajčata nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Kefír rozšleháme, přimícháme rajčata, sůl, pepř, cukr a dobře promícháme. Před podáváním necháme polévku dobře vychladit.

Komentáře k receptu