Zahuštěná polévka z čerstvých rajčat

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 50 g Cibule
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 60 g Rýže loupaná
  • 60 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Pepř černý celý
  • 1.5 l Hovězí vývar základní
  • 1.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 257 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 794 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 8 mg
  • Draslík 379.3 mg
  • Vláknina 2899.4 mg
  • Vitamín A 2899.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata nakrájíme na čtvrtky, cibuli nadrobno, sýr nastrouháme.

  • 2

    Na másle zpěníme cibuli, přidáme rajčata a za občasného míchání dusíme pod poklicí doměkka.

  • 3

    V silnostěnném hrnci rozpustíme olej, vmícháme mouku a usmažíme světlou jíšku, do které po částech zašleháme hovězí vývar. Přidáme sůl, bobkový list, pepř a vaříme na mírném plameni alespoň 15 minut. Poté polévku přecedíme do čistého hrnce, propasírujeme udušená rajčata a zavaříme do polévky rýži. Před koncem varu ochutíme cukrem a citronovou šťávou.

Komentáře k receptu