Zapečené brambory s anglickou slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 704 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 55 g
- Sodík 840 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 338.8 mg
- Draslík 907.4 mg
- Vláknina 8467.1 mg
- Vitamín A 8467.1 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce do měkka, necháme zchladnout, oloupeme, nakrájíme na hranolky. Vejce uvaříme natvrdo, necháme po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na kostičky. Slaninu pokrájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme na jemno, cibuli nadrobno, sýr nastrouháme nahrubo. Všechny suroviny v míse osolíme, opepříme, zasypeme petrželovou natí a lehce promícháme.
-
2
Zapékací mísu vytřeme máslem, vysypeme bramborovou směsí, přelijeme rozšlehaným vejcem a v předehřáté troubě pečeme, až brambory zezlátnou. Před koncem pečení na směs nasypeme sýr a necháme ho roztavit.