Zapečené brambory s anglickou slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 600 g Brambory
  • 300 g Anglická slanina
  • 200 ml Vejce slepičí
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1.2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 704 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 840 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 338.8 mg
  • Draslík 907.4 mg
  • Vláknina 8467.1 mg
  • Vitamín A 8467.1 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce do měkka, necháme zchladnout, oloupeme, nakrájíme na hranolky. Vejce uvaříme natvrdo, necháme po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na kostičky. Slaninu pokrájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme na jemno, cibuli nadrobno, sýr nastrouháme nahrubo. Všechny suroviny v míse osolíme, opepříme, zasypeme petrželovou natí a lehce promícháme.

  • 2

    Zapékací mísu vytřeme máslem, vysypeme bramborovou směsí, přelijeme rozšlehaným vejcem a v předehřáté troubě pečeme, až brambory zezlátnou. Před koncem pečení na směs nasypeme sýr a necháme ho roztavit.

Komentáře k receptu