Šunkové kornoutky s hermelínovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 450 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 400 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Jablka
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 12 plátek Šunka dušená
  • 1.5 polévková lžíce Křen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 658 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 164 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 289 mg
  • Draslík 131.6 mg
  • Vláknina 3637.1 mg
  • Vitamín A 3637.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sýry umeleme na masovém strojku, očištěný křen nastrouháme na jemno. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nahrubo nastrouháme, Jablko oloupeme, odstraníme jádřinec a také nastrouháme na jemno. Hlávkový salát rozebereme na listy, opláchneme, necháme okapat.

  • 2

    V míse utřeme změklé máslo se sýrem, křenem, vejci, solí, pepřem a vymícháme kompaktní směs. Směsí plníme plátky šunky, které jsme stočili do kornoutků.

Komentáře k receptu