Žemlový nákyp se šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 200 g Rohlíky bílé
  • 250 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 100 g Šunka dušená
  • 450 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 666 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 158 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 328.4 mg
  • Draslík 83.6 mg
  • Vláknina 4695.5 mg
  • Vitamín A 4695.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rohlíky nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme, šunku pokrájíme na nudličky, pažitku nasekáme nadrobno.

  • 2

    Rohlíky v míse přelijeme horkým mlékem s máslem, necháme vsáknout. Po zchladnutí vmícháme žloutky, sýr, šunku, pažitku, nastrouhaný muškátový oříšek, sůl, pepř a pevný sníh z bílků.

  • 3

    Nákyp plníme do zapékací mísy, kterou jsme vytřeli máslem, v předehřáté troubě pečeme, až nákyp zezlátne.

Komentáře k receptu