Žemlový nákyp se šunkou
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 40 g Máslo čerstvé
- 200 g Rohlíky bílé
- 250 g Sýr Eidam cihla 30%
- 100 g Šunka dušená
- 450 ml Mléko polotučné
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 3 ks Vaječný bílek slepičí
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 špetka Muškátový oříšek
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 666 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 40 g
- Sodík 158 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 328.4 mg
- Draslík 83.6 mg
- Vláknina 4695.5 mg
- Vitamín A 4695.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rohlíky nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme, šunku pokrájíme na nudličky, pažitku nasekáme nadrobno.
-
2
Rohlíky v míse přelijeme horkým mlékem s máslem, necháme vsáknout. Po zchladnutí vmícháme žloutky, sýr, šunku, pažitku, nastrouhaný muškátový oříšek, sůl, pepř a pevný sníh z bílků.
-
3
Nákyp plníme do zapékací mísy, kterou jsme vytřeli máslem, v předehřáté troubě pečeme, až nákyp zezlátne.