Červené máslo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 4 g Sůl
  • 35 g Šalotka
  • 20 g Pepř červený celý
  • 30 ml Pomerančová šťáva
  • 1 špetka Nové koření mleté
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 255 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 390 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 37.5 mg
  • Draslík 146.8 mg
  • Vláknina 2825.6 mg
  • Vitamín A 2825.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červený pepř nadrtíme, šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno, z pomeranče vymačkáme šťávu.

  • 2

    Máslo necháme změknout v pokojové teplotě, nejdříve přimícháme pomerančovou šťávu, následně pepř, nakonec šalotku. Lehce osolíme a okořeníme špetkou mletého nového koření. Ochucené máslo dobře promícháme, dáme do lednice vychladit.

Komentáře k receptu