Vařená vejce plněná pěnou ze sardelových oček
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 512 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 39 g
- Sodík 3302 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 511.7 mg
- Draslík 223.5 mg
- Vláknina 7678 mg
- Vitamín A 7678 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, podélně rozpůlíme, žloutky vyjmeme. Petrželovou nať nasekáme na jemno, okurky nakrájíme do vějířků, salát rozebereme na listy, opláchneme, necháme okapat.
-
2
V míse utřeme žloutky s máslem a očky do pěny. Přimícháme sůl, pepř a petrželovou nať. Pomocí cukrářského sáčku žloutkovou pěnou naplníme bílky.
-
3
Servírovací mísu vyložíme listy salátu, poklademe naplněnými bílky, ozdobíme vějířky nakrájených okurek a podáváme.