Vařená vejce plněná pěnou ze sardelových oček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř cayenský
  • 3 ks Okurky nakládané
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 8 ks Sardelová očka
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 512 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 3302 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 511.7 mg
  • Draslík 223.5 mg
  • Vláknina 7678 mg
  • Vitamín A 7678 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, podélně rozpůlíme, žloutky vyjmeme. Petrželovou nať nasekáme na jemno, okurky nakrájíme do vějířků, salát rozebereme na listy, opláchneme, necháme okapat.

  • 2

    V míse utřeme žloutky s máslem a očky do pěny. Přimícháme sůl, pepř a petrželovou nať. Pomocí cukrářského sáčku žloutkovou pěnou naplníme bílky.

  • 3

    Servírovací mísu vyložíme listy salátu, poklademe naplněnými bílky, ozdobíme vějířky nakrájených okurek a podáváme.

Komentáře k receptu