Vařená vejce s omáčkou ze sardelových řezů
Suroviny
- 70 g Kapary
- 80 g Sardelové řezy
- 80 g Máslo čerstvé
- 200 ml Hovězí vývar základní
- 100 ml Ocet kvasný lihový
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 8 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibule
- 1 l Voda pitná
- 1.5 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 433 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 31 g
- Sodík 1137 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 531.7 mg
- Draslík 350.3 mg
- Vláknina 1114.5 mg
- Vitamín A 1114.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na plátky. Cibuli pokrájíme nadrobno, kapary nasekáme, petrželovou nať krájíme nadrobno.
-
2
V rendlíku na másle zpěníme cibuli. Vmícháme kapary, sardelové řezy, zaprášíme moukou, necháme osmahnout. Směs zředíme hovězím vývarem, osolíme, opepříme, vmícháme ocet, drcený kmín a za stálého míchání na mírném plameni vaříme přibližně 15 minut.
-
3
Vzniklou omáčku propasírujeme na plátky vajec, které jsme rozložili na servírovací mísu.