Vařená vejce s omáčkou ze sardelových řezů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Kapary
  • 80 g Sardelové řezy
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • 100 ml Ocet kvasný lihový
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 1 l Voda pitná
  • 1.5 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 433 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1137 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 531.7 mg
  • Draslík 350.3 mg
  • Vláknina 1114.5 mg
  • Vitamín A 1114.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na plátky. Cibuli pokrájíme nadrobno, kapary nasekáme, petrželovou nať krájíme nadrobno.

  • 2

    V rendlíku na másle zpěníme cibuli. Vmícháme kapary, sardelové řezy, zaprášíme moukou, necháme osmahnout. Směs zředíme hovězím vývarem, osolíme, opepříme, vmícháme ocet, drcený kmín a za stálého míchání na mírném plameni vaříme přibližně 15 minut.

  • 3

    Vzniklou omáčku propasírujeme na plátky vajec, které jsme rozložili na servírovací mísu.

Komentáře k receptu