Vajíčkový salát se sýry
Suroviny
- 50 g Eidam jihočeský uzený 44%
- 50 g Sýr Ementál (Primátor)
- 50 g Sýr Čedar
- 100 g Majonéza
- 50 g Zakysaná smetana
- 700 ml Voda pitná
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 5 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibulka jarní
- 1 ks Salát hlávkový
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 358 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 27 g
- Sodík 429 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 337.5 mg
- Draslík 142.2 mg
- Vláknina 2010 mg
- Vitamín A 2010 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na kostičky. Sýry nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno i s natí. Salát rozebereme na listy, opláchneme, necháme okapat.
-
2
V míse rozšleháme majonézu se solí, pepřem, cukrem, kysanou smetanou a citronovou šťávou.
-
3
Do zálivky přidáme vejce, sýr, lehce promícháme.
-
4
Servírovací mísu vyložíme listy hlávkového salátu, na něj navrstvíme vajíčkový salát, necháme vychladit a podáváme.