Vajíčkový salát se sýrem a bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Ředkvička
  • 150 g Sýr Eidam uzený 45%
  • 50 ml Olej olivový
  • 600 ml Voda pitná
  • 50 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 0.5 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Kopřiva
  • 1 polévková lžíce Saturejka
  • 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 287 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 126 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 196.3 mg
  • Draslík 198.1 mg
  • Vláknina 4928 mg
  • Vitamín A 4928 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, necháme zchladnout, oloupeme, nakrájíme na plátky. Bylinky omyjeme a nasekáme nadrobno. Sýr nastrouháme nahrubo, česnek krájíme na tenké nudličky, hlávkový salát opláchneme, necháme okapat, rozkrájíme na nudličky, omyté ředkvičky pokrájíme na plátky.

  • 2

    V míse promícháme cukr s olejem, octem, vodou, solí a pepřem. Do zálivky vložíme všechny připravené suroviny a lehce promícháme.

Komentáře k receptu