Vajíčkový salát se sýrem a bylinkami
Suroviny
- 200 g Ředkvička
- 150 g Sýr Eidam uzený 45%
- 50 ml Olej olivový
- 600 ml Voda pitná
- 50 ml Voda pitná
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 1 ks Salát hlávkový
- 4 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
- 0.5 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Kopřiva
- 1 polévková lžíce Saturejka
- 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 23 g
- Sodík 126 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 196.3 mg
- Draslík 198.1 mg
- Vláknina 4928 mg
- Vitamín A 4928 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, necháme zchladnout, oloupeme, nakrájíme na plátky. Bylinky omyjeme a nasekáme nadrobno. Sýr nastrouháme nahrubo, česnek krájíme na tenké nudličky, hlávkový salát opláchneme, necháme okapat, rozkrájíme na nudličky, omyté ředkvičky pokrájíme na plátky.
-
2
V míse promícháme cukr s olejem, octem, vodou, solí a pepřem. Do zálivky vložíme všechny připravené suroviny a lehce promícháme.