Vajíčkový salát se zeleninou
Suroviny
- 200 g Ředkvička
- 200 g Celer sterilovaný
- 150 g Zakysaná smetana
- 200 g Okurka salátová
- 200 g Majonéza
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Salát hlávkový
- 8 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
- 0.5 polévková lžíce Pažitka
- 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 164 g
- Sodík 642 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 408 mg
- Draslík 438.9 mg
- Vláknina 8290.2 mg
- Vitamín A 8290.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na osminky. Sterilovaný celer scedíme, necháme okapat, pokrájíme na kostičky. Očištěnou mrkev nahrubo nastrouháme, omyté ředkvičky a oloupanou okurku rozkrájíme na plátky. Salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat, pažitku nasekáme nadrobno.
-
2
Servírovací mísu vyložíme salátovými listy, poklademe vejci, posypeme smíchanou zeleninou a přelijeme zálivkou.
-
3
Zálivku připravíme smícháním majonézy s kysanou smetanou, solí, pepřem, paprikou, cukrem, pažitkou, citronovou šťávou, vše dobře promícháme.