Vajíčkový salát se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Ředkvička
  • 200 g Celer sterilovaný
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 200 g Okurka salátová
  • 200 g Majonéza
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 0.5 polévková lžíce Pažitka
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 363 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 164 g
  • Sodík 642 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 408 mg
  • Draslík 438.9 mg
  • Vláknina 8290.2 mg
  • Vitamín A 8290.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na osminky. Sterilovaný celer scedíme, necháme okapat, pokrájíme na kostičky. Očištěnou mrkev nahrubo nastrouháme, omyté ředkvičky a oloupanou okurku rozkrájíme na plátky. Salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat, pažitku nasekáme nadrobno.

  • 2

    Servírovací mísu vyložíme salátovými listy, poklademe vejci, posypeme smíchanou zeleninou a přelijeme zálivkou.

  • 3

    Zálivku připravíme smícháním majonézy s kysanou smetanou, solí, pepřem, paprikou, cukrem, pažitkou, citronovou šťávou, vše dobře promícháme.

Komentáře k receptu