Plněná vejce pečená v listovém těstě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 300 g Listové těsto
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Mléko plnotučné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 12 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Hořčice kremžská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 290 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 132 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 283.3 mg
  • Draslík 88.6 mg
  • Vláknina 1402 mg
  • Vitamín A 1402 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, podélně rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Rohlíky nakrájíme na kostičky, namočíme do mléka, petrželovou nať jemně nasekáme.

  • 2

    Změklé máslo utřeme se solí a žloutky, přimícháme vymačkané rohlíky, hořčici, pepř a petrželovou nať. Směs řádně umícháme a poté jí naplníme bílky. Vždy dva spojíme do tvaru vejce a balíme do čtverců listového těsta, které jsme tence vyváleli a nakrájeli. Spoje těsta pevně stiskneme, vejce klademe na plech, vyložený pečicím papírem a těsto potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v předehřáté troubě, až těsto zezlátne.

Komentáře k receptu