Vařená vejce s bylinkovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 120 g Omáčka tatarská
  • 800 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Pažitka
  • 1 kávová lžička Bazalka
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 8 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 421 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 366 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 508.7 mg
  • Draslík 167.7 mg
  • Vláknina 565 mg
  • Vitamín A 565 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, podélně rozpůlíme, vyjmeme žloutky. Pažitku, tymián, petrželovou nať a bazalku jemně nasekáme.

  • 2

    V míse utřeme změklé máslo se žloutky a solí, přimícháme bylinky, vyšleháme hladký krém. Cukrářským sáčkem plníme bílky směsí.

  • 3

    Plněná vejce podáváme přelitá tatarskou omáčkou.

Komentáře k receptu