Vařená vejce s bylinkovou náplní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 39 g
- Sodík 366 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 508.7 mg
- Draslík 167.7 mg
- Vláknina 565 mg
- Vitamín A 565 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, podélně rozpůlíme, vyjmeme žloutky. Pažitku, tymián, petrželovou nať a bazalku jemně nasekáme.
-
2
V míse utřeme změklé máslo se žloutky a solí, přimícháme bylinky, vyšleháme hladký krém. Cukrářským sáčkem plníme bílky směsí.
-
3
Plněná vejce podáváme přelitá tatarskou omáčkou.