Nákyp z vajec a sýra
Suroviny
- 70 g Máslo čerstvé
- 30 g Máslo čerstvé
- 150 g Sýr Ementál (Primátor)
- 80 g Mouka pšeničná hrubá
- 120 ml Mléko polotučné
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 2 špetka Paprika mletá sladká
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 544 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 40 g
- Sodík 139 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 434 mg
- Draslík 100.3 mg
- Vláknina 74.8 mg
- Vitamín A 74.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z másla, soli a mleté papriky ušleháme pěnu, do níž postupně zašleháme žloutky a nastrouhaný sýr. Poté střídavě vmícháváme prosátou mouku a mléko, nakonec do těsta „zabalíme“ pevný sníh z bílků.
-
2
Těsto vložíme do menší zapékací mísy, kterou jsme vymazali máslem a moukou. Mísu vložíme do předehřáté trouby a pečeme, až nákyp zezlátne.