Plátky vařených vajec v cibulové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 742 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 60 g
- Sodík 582 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 618.7 mg
- Draslík 235.2 mg
- Vláknina 1733.1 mg
- Vitamín A 1733.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, necháme zchladit, oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli pokrájíme na tenká kolečka.
-
2
Na másle zpěníme kolečka cibule, vmícháme mouku, usmažíme světlou jíšku, zředíme vývarem a smetanou, kterou do jíšky pečlivě zašleháme, vaříme následně alespoň 15 minut za stálého míchání. Omáčku osolíme, opepříme a ochutíme octem. Na závěr necháme v omáčce prohřát plátky vajec.