Plátky vařených vajec v cibulové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 400 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 800 ml Voda pitná
  • 400 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 742 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 582 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 618.7 mg
  • Draslík 235.2 mg
  • Vláknina 1733.1 mg
  • Vitamín A 1733.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, necháme zchladit, oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli pokrájíme na tenká kolečka.

  • 2

    Na másle zpěníme kolečka cibule, vmícháme mouku, usmažíme světlou jíšku, zředíme vývarem a smetanou, kterou do jíšky pečlivě zašleháme, vaříme následně alespoň 15 minut za stálého míchání. Omáčku osolíme, opepříme a ochutíme octem. Na závěr necháme v omáčce prohřát plátky vajec.

Komentáře k receptu