Vařená vejce se zálivkou a křenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 205 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 15 g
- Sodík 289 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 490.7 mg
- Draslík 181.8 mg
- Vláknina 391.8 mg
- Vitamín A 391.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.8 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, necháme zchladit, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Z octa, oleje, soli, pepře a cukru umícháme zálivku. Křen očistíme a nastrouháme na jemno.
-
2
Vejce servírujeme přelitá zálivkou a posypaná křenem.