Vařená vejce se zálivkou a křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Křen
  • 3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 205 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 289 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 490.7 mg
  • Draslík 181.8 mg
  • Vláknina 391.8 mg
  • Vitamín A 391.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, necháme zchladit, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Z octa, oleje, soli, pepře a cukru umícháme zálivku. Křen očistíme a nastrouháme na jemno.

  • 2

    Vejce servírujeme přelitá zálivkou a posypaná křenem.

Komentáře k receptu