Hovězí maso na červeném víně s oreganem
Suroviny
- 750 g Hovězí svíčková
- 80 ml Víno červené
- 185 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 2 kávová lžička Protlak rajčatový
- 1 ks Cibulka jarní
- 3 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 340 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 6 g
- Sodík 229 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 84.8 mg
- Draslík 743.1 mg
- Vláknina 816.5 mg
- Vitamín A 816.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo a ostrou hořčici smícháme, směsí potřeme hovězí svíčkovou, smažíme na silném plameni 2 - 3 minuty ze všech stran, přitom dbáme anto, aby se hořčice nepřipálila. Orestované maso vybereme z pánve a odložíme.
-
2
Na středním ohni rozpálíme olivový olej, na něm 4 minuty restujeme svazek jemně nakrájené jarní cibulky, hotové vyndáme a odložíme.
-
3
Připravíme vinnou směs z rozetřeného česneku a červeného vína, které necháme na pánvi trochu odpařit. Přilijeme hovězí vývar, přidáme rajčatový protlak a sušené oregano; po přivedení k varu stáhneme plamen a vaříme - 3 minuty.
-
4
Předem orestované maso a cibulku narovnáme do hliněné mísy na zapékání (nebo skleněné, protože šťáva z masa se neodpaří), polijeme vinnou směsí. Mísu poté překryjeme alobalem, vložíme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme 40 - 45 minut.
-
5
Upečené maso nakrájíme na plátky, přidáme jarní cibulku a omáčku.