Vařená vejce plněná cibulovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Majonéza
  • 800 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 279 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 489 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 490.7 mg
  • Draslík 194.8 mg
  • Vláknina 2636.1 mg
  • Vitamín A 2636.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, necháme zchladit, oloupeme, podélně rozpůlíme a vyjmeme žloutky, cibuli nakrájíme na jemno. Salát rozebereme na listy, opláchneme, necháme okapat. Majonézu smícháme s citronovou šťávou a s cukrem.

  • 2

    Žloutky utřeme se změklým máslem a solí, přidáme pepř, cibuli, hořčici a vymícháme hladkou náplň. Cukrářským sáčkem plníme bílky a servírujeme je přelité majonézou na listech salátu.

Komentáře k receptu