Vařená vejce plněná šunkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 150 g Šunka dušená
  • 800 ml Voda pitná
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Sardelová pasta
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 398 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 268 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 521.4 mg
  • Draslík 164.4 mg
  • Vláknina 117.1 mg
  • Vitamín A 117.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, podélně rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Šunku nakrájíme na nudličky, pažitku jemně nasekáme.

  • 2

    Na oleji osmažíme šunku, necháme vychladnout a vmícháme petrželovou nať. V míse utřeme změklé máslo se žloutky, solí a pepřem, přimícháme sardelovou pastu, ušleháme do pěny, vmícháme šunku. Cukrářským sáčkem pěnou ozdobně vyplníme bílky, zdobíme petrželovou natí.

Komentáře k receptu