Hovězí maso po marocku
Suroviny
- 750 g Hovězí maso zadní
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 60 g Koriandr čerstvý
- 125 ml Hovězí vývar základní
- 2 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 ks Cibule
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Česnek
- 1.5 polévková lžíce Koření Orientální
- 2.5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 349 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 13 g
- Sodík 331 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 108.8 mg
- Draslík 372.4 mg
- Vláknina 8503 mg
- Vitamín A 8503 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na kostky nakrájené hovězí maso rychle orestujeme ve větší pánvi na polovině oleje. Vyjmeme a odložíme.
-
2
Do pánve přilijeme druhou půlku oleje, přihodíme nakrájenou cibuli, rozetřený česnek a na středním plameni zesklovatíme. Vmícháme marocké koření, mletý korinadr, nakrájená oloupaná konzervovaná rajčata a hovězí vývar; vrátíme orestované maso, přikryjeme a 20 minut dusíme. Potom přidáme silné plátky mrkve a ještě 15-20 minut dusíme, je-li potřeba, můžeme dolít hovězí vývar, nakonec vmícháme čerstvý koriandr. Jídlo je hotové, máme-li maso a zeleninu měkké.