Topinky pečené s bílkovým sněhem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 4 krajíc Chléb konzumní
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 711 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 259 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 770.4 mg
  • Draslík 204 mg
  • Vláknina 84 mg
  • Vitamín A 84 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krajíce chleba namažeme lehce máslem a po obou stranách osmažíme, aby chleba jen mírně zezlátnul. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky, každý žloutek dáme zvlášť do šálku.

  • 2

    V mezičase ušleháme pevný sníh, který rozdělíme na krajíce chleba. Uprostřed sněhu uděláme důlek, do kterého vyklopíme žloutek. Chléb osolíme, vložíme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme, až jsou bílky pevné.

  • 3

    Podáváme posypané jemně posekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu