Topinky pečené s bílkovým sněhem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 711 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 38 g
- Sodík 259 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 770.4 mg
- Draslík 204 mg
- Vláknina 84 mg
- Vitamín A 84 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krajíce chleba namažeme lehce máslem a po obou stranách osmažíme, aby chleba jen mírně zezlátnul. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky, každý žloutek dáme zvlášť do šálku.
-
2
V mezičase ušleháme pevný sníh, který rozdělíme na krajíce chleba. Uprostřed sněhu uděláme důlek, do kterého vyklopíme žloutek. Chléb osolíme, vložíme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme, až jsou bílky pevné.
-
3
Podáváme posypané jemně posekanou petrželovou natí.