Drůbeží játra na víně zapečená s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 353 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 25 g
- Sodík 270 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 266.3 mg
- Draslík 322 mg
- Vláknina 130.8 mg
- Vitamín A 130.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 50.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Drůbeží játra, očistíme, opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Petrželovou nať nasekáme nadrobno, zapékací mísu vytřeme 20 g másla.
-
2
Na zbylém másle ze všech stran osmažíme játra, podlijeme je vínem a dusíme, až se víno vydusí.
-
3
Játra vložíme do zapékací mísy, urovnáme, na ně rozklepneme vejce, lehce je osolíme a poprášíme mletou paprikou. V předehřáté troubě zapečeme.
-
4
Směs podáváme posypanou petrželovou natí.