Vařená vejce s kořeněnou náplní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 281 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 24 g
- Sodík 219 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 508.7 mg
- Draslík 155.5 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, necháme zchladit, oloupeme, podélně rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Naloženou kapii nakrájíme na proužky.
-
2
V míse utřeme změklé máslo se žloutky a solí, přimícháme vegetu, rajčatový protlak a ušleháme do pěny. Cukrářským sáčkem pěnou ozdobně vyplníme bílky, zdobíme plátky kapie.