Ruské zelí s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 333 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 12 g
- Sodík 1401 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 4.5 mg
- Draslík 904 mg
- Vláknina 20220.5 mg
- Vitamín A 20220.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 88.8 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné zelí nakrájíme na nudličky, spaříme horkou vodou a po okapání vsypeme do hrnce. Zalijeme vývarem, osolíme a opepříme.
-
2
Jablka oloupeme, nakrájíme na dílky a přidáme k zelí spolu s olejem. Vaříme asi 20 minut.
-
3
Rajče spaříme vroucí vodou, oloupeme, nadrobno nakrájíme a vmícháme do zelí s jablky. Okořeníme kmínem a vaříme ještě 20 minut.
-
4
Chvíli před koncem vaření pokrm zaprášíme hladkou moukou, povaříme a odstavíme z plotny.
-
5
Můžeme podávat s vařenými bramborami.