Vejce smažená se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Žampiony čerstvé
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Kmín mletý
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Mléko plnotučné
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 310 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 267 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 508.7 mg
  • Draslík 572.7 mg
  • Vláknina 2834.5 mg
  • Vitamín A 2834.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce rozšleháme vejce se solí a mlékem. Pažitku posekáme najemno, očištěné žampiony rozpůlíme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Na másle smažíme žampiony s kmínem a pepřem, až změknou, poté vlijeme vejce a za stálého míchání je necháme srazit.

  • 3

    Vejce hned podáváme posypaná pažitkou.

Komentáře k receptu