Hlíva ústřičná s hořčicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hlíva ústřičná
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 98 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 104 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 74 mg
  • Vláknina 1802.8 mg
  • Vitamín A 1802.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlívu ústřičnou očistíme, odřízneme konce nožiček, houby omyjeme a osušíme.

  • 2

    Na oleji zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Hlavičky hlívy mírně osolíme, opepříme a rozložíme na cibuli. Zvolna dusíme do vysmahnutí tekutiny a pokud houby nezměknou, podlijeme vodou a dodusíme.

  • 3

    Měkké houby obrátíme, potřeme hořčicí, zaprášíme hladkou moukou a opečeme dozlatova.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou vařené nebo opečené brambory.

Komentáře k receptu