Cizrna a koriandr zapečené v rajčatech
Suroviny
- 40 g Chléb toastový
- 100 g Cizrna konzervovaná
- 0.25 kávová lžička Pepř cayenský
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 kávová lžička Kmín mletý
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Cibule červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 130 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 5 g
- Sodík 203 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 329.7 mg
- Vláknina 7089.8 mg
- Vitamín A 7089.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dva plátky tmavého chleba z předešlého dne pečeme 20 minut v troubě při 160°C, potom rozmixujeme, aby vznikla strouhanka. Upravíme teplotu trouby na 200°C.
-
2
Z velkých rajčat odřežeme vršky, vydlabeme vnitřek a uřezanou částí položíme na papírový ubrousek, aby vytekla voda. Zbylé kousky rajčat, to jsou odřezané vršky a vydlabaný vnitřek, dáme do mixéru, společně s prolisovaným česnekem, okapanou konzervovanou cizrnou a citronovou štávou umixujeme na pyré.
-
3
Na rozpáleném oleji asi 4-5 minut smažíme nadrobno nasekanou červenou cibuli, cayenský pepř, mletý kmín a mletý koriandr. Přimícháme umixovanou rajčatovou směs, strouhanku, čerstvý koriandr, sůl a pepř. Hotovou směsí naplníme rajčata a na tence vymazaném plechu pečeme 25 minut.