Krabí salát s rajčatovým dresinkem a bylinkami
Suroviny
- 250 g Krabí maso mražené
- 85 g Salát hlávkový
- 100 g Okurka salátová
- 1 kávová lžička Estragon
- 0.25 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 ks Fenykl sladký - hlíza
- 2 ks Rajčata
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krystal
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 5 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 167 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 11 g
- Sodík 507 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 7.2 mg
- Draslík 409.4 mg
- Vláknina 4671.2 mg
- Vitamín A 4671.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme dresink. Rajčata vložíme do mísy, přelijeme vroucí vodou, necháme cca 0.5 minuty odstát a oloupeme. Vydlabeme zrníčka a dužinu nakrájíme na malé kostičky. V další misce rozmícháme olej s octem, přidáme smetanu, nasekaný estragon, ochutíme solí, pepřem, cukrem a worcesterskou omáčkou. Na závěr vmícháme rajčata a na kostičky nakrájenou okurku.
-
2
Krabí maso vidličkou smícháme s plátky fenyklu a 4 lžícemi dresinku. Talíře vyložíme listy zeleného salátu a doplníme porcemi salátu. Přelijeme zbytkem dresinku, posypeme nasekanou pažitkou, stonky fenyklu, poprášíme červenou paprikou a podáváme.