Krabí salát s rajčatovým dresinkem a bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Krabí maso mražené
  • 85 g Salát hlávkový
  • 100 g Okurka salátová
  • 1 kávová lžička Estragon
  • 0.25 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krystal
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 167 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 507 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 7.2 mg
  • Draslík 409.4 mg
  • Vláknina 4671.2 mg
  • Vitamín A 4671.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme dresink. Rajčata vložíme do mísy, přelijeme vroucí vodou, necháme cca 0.5 minuty odstát a oloupeme. Vydlabeme zrníčka a dužinu nakrájíme na malé kostičky. V další misce rozmícháme olej s octem, přidáme smetanu, nasekaný estragon, ochutíme solí, pepřem, cukrem a worcesterskou omáčkou. Na závěr vmícháme rajčata a na kostičky nakrájenou okurku.

  • 2

    Krabí maso vidličkou smícháme s plátky fenyklu a 4 lžícemi dresinku. Talíře vyložíme listy zeleného salátu a doplníme porcemi salátu. Přelijeme zbytkem dresinku, posypeme nasekanou pažitkou, stonky fenyklu, poprášíme červenou paprikou a podáváme.

Komentáře k receptu