Úhoř pečený na jehle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 1000 g Úhoř říční
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 3 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 789 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 243 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 126.8 mg
  • Draslík 227.6 mg
  • Vláknina 3373.4 mg
  • Vitamín A 3373.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného a omytého úhoře nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a pokapeme olejem.

  • 2

    Kousky ryby napichujeme na jehly střídavě s plátky slaniny, oloupané cibule a omytých rajčat.

  • 3

    Špízy potřeme olejem a pečeme na roštu v troubě po všech stranách 10-15 minut.

Komentáře k receptu