Králík s kaštany

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Celer bulvový
  • 100 g Mrkev kořen
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 80 g Šalotka
  • 5 g Rozmarýn sušený
  • 650 g Králičí stehna
  • 100 g Majonéza
  • 30 ml Olej olivový
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 dl Víno bílé
  • 10 dkg Slanina vepřová
  • 15 dkg Celer sterilovaný
  • 15 dkg Kaštany jedlé
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 741 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 101 g
  • Sodík 1045 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 26.6 mg
  • Draslík 627 mg
  • Vláknina 5069.8 mg
  • Vitamín A 5069.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králičí maso očistíme, omyjeme, osolíme, opepříme, naskládáme do pekáče na olivový olej. Zalijeme 2 dl vína a v troubě pečeme při 200° C 15 minut.

  • 2

    Potom přidáme kostky celeru, mrkve, na čtvrtky překrojené šalotky a drcený česnek. Na maso dáme plátky slaniny, zalijeme vínem a pečeme dalších 15 minut. Pak vložíme rozmarýn, bobkový list, opět poklademe slaninou a dopečeme.

  • 3

    Maso vyjmeme a ze šťávy odstraníme bobkový list a rozmarýn, přidáme lžíci másla, 2 lžíce husté smetany, okořeníme dle chuti a necháme přejít varem.

  • 4

    Kaštanová kaše: do hrnce vložíme oloupané kaštany, celer, zalijeme

  • 5

    vodou, přisolíme a vaříme doměkka. Přebytečnou vodu slijeme, kaštany a celer rozmixujeme na kaši. Přimícháme máslo, majonézu a opět promixujeme.

  • 6

    Servírování: na plochý talíř dáme opečené maso s porcí kaše a ozdobíme zeleninou ze šťávy. Vše zalijeme šťávou.

Komentáře k receptu