Gazdovská paštika
Suroviny
- 120 g Cibule
- 150 g Játra vepřová
- 300 g Králičí maso
- 150 g Slanina vepřová
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 200 g Vepřový bok
- 10 g Citronová kůra
- 10 g Paštikové koření
- 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 2 ks Rohlíky bílé
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 31 g
- Sodík 359 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 135.8 mg
- Draslík 240.9 mg
- Vláknina 1547.6 mg
- Vitamín A 1547.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle se sádlem osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme králičí maso, opečeme, trochu podlijeme a podusíme doměkka.
-
2
Vepřový bok bez kosti upečeme a umeleme, omytá játra naškrábáme. Studené králičí maso vykostíme a rovněž umeleme, přistrouháme citronovou kůru, rozklepneme vejce, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, rohlíky nakrájené a namočené ve smetaně, drcený česnek, sůl, pepř a paštikové koření. Vše dobře promícháme, přeneseme na pomaštěný alobal a pečlivě zavřeme.
-
3
Vaříme v páře 100 minut. Dáme vychladit do druhého dne v lednici. Paštiku krájíme na plátky.