Gazdovská paštika

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 220 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 150 g Játra vepřová
  • 300 g Králičí maso
  • 150 g Slanina vepřová
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 200 g Vepřový bok
  • 10 g Citronová kůra
  • 10 g Paštikové koření
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 359 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 135.8 mg
  • Draslík 240.9 mg
  • Vláknina 1547.6 mg
  • Vitamín A 1547.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle se sádlem osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme králičí maso, opečeme, trochu podlijeme a podusíme doměkka.

  • 2

    Vepřový bok bez kosti upečeme a umeleme, omytá játra naškrábáme. Studené králičí maso vykostíme a rovněž umeleme, přistrouháme citronovou kůru, rozklepneme vejce, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, rohlíky nakrájené a namočené ve smetaně, drcený česnek, sůl, pepř a paštikové koření. Vše dobře promícháme, přeneseme na pomaštěný alobal a pečlivě zavřeme.

  • 3

    Vaříme v páře 100 minut. Dáme vychladit do druhého dne v lednici. Paštiku krájíme na plátky.

Komentáře k receptu